Om oss

Friends Fair Trade er en miljøvennlig og rettferdig butikk, nettbutikk og distributør.


Vi har trolig Nordens største utvalg av Fair Trade produkter og veldig mange av disse er i tillegg økologiske, biodynamiske eller resirkulerte.
Vi har norsk distribusjon på en rekke attraktive Fairtrade produkter, ikke minst Divine sjokolade, Ubuntu Fairtrade Cola og CaféDirect.

Informasjon om rettferdig handel og holdningsbyggende kampanjer er sentrale elementer i vår drift. Vi følger kriteriene til den internasjonale Fair Trade bevegelsen og ble i februar 2007, som første norske representant, assosiert medlem i World Fair Trade Organization.

Butikken drives på non-profitt basis, da eventuell overskudd fra virksomheten kanaliseres inn i stiftelsen som støtter utviklingsprosjekter i sør. Vi baserer oss på frivillig arbeidskraft og er stadig på jakt etter flere villige frivillige til å engasjere seg.

Fair Trade er et handelssamarbeid mellom fattige produsenter i sør og konsumenter i nord, et samarbeid som foregår under rettferdige betingelser.
Dette innebærer i praksis at de som lager produktene har forholdsvis gode arbeidsvilkår og herigjennom gis mulighet til sosial og økonomisk utvikling.

  • Underpriviligerte produsenter i fattige land gis muligheter til å selge sine produkter til en rettferdig pris, noe som i sin tur medfører muligheter til sosial og økonomisk utvikling.
  • Norske konsumenter får mulighet til å gi et bidrag til en litt bedre og mer rettferdig verden gjennom noe så enkelt og tilfredsstillende som å handle spennende og unike produkter.
  • Gjennom vårt tilbud gis samfunnsengasjerte personer mulighet til å sette av litt av sin tid til frivillig arbeid for å gjøre en innsats for en god sak.

 

Kom innom i Storgata, eller sjekk ut nettbutikken - hvor vi selger alt fra sko og klær til dagligvarer, sports-baller, elefantgresskurver, og mye mye mer!